úterý 16. července 2019

Tábor 2019 - Valašská dědina


Letošní tábor se nesl v duchu "VALAŠSKÉ DĚDINY". Hned co jsme přišly na místo, kde se tábor měl konat, přivítaly nás vedoucí tradičním chlebem se solí. Jednou z prvních věcí, co jsme udělaly, bylo, že jsme se převlékly do pracovního oblečení a šly jsme si postavit našu dědinu, abychom měly kde spát (když tam pec byla jen jedna). 

Celý tábor trval 12 dní a každý den byl jako jeden měsíc v roce. Vedoucí nám chtěly každý den trochu přiblížit program, abychom aspoň trochu věděly co budeme dělat, tak mám na raním nástupu řekly přísloví, které sedělo k danému měsíci, od kterého se odvíjet program. 

Za celý tábor jsme se naučily spoustu věcí. Třeba uzlovat tak, že kdyby nám chtěla odplavat loď, tak neodplave. A kdyby někdo ztratil turbánek, tak ten šátek už nikdy nerozváže. A dokonce jsme se naučily tak zpívat, že by nás z kostela určitě vyhodily, protože jsme až moc dobré... Ehm... No, trochu toho sebevědomí musí být, ne? Taky jsme zjistily, že se v noci není čeho bát... teda pokud zrovna nějakej ten Chrasťa nečíhá v nějakém tom chrástí, žejo...                  

A abych se tu tolik nerozepisovala tak to ukončím větou kterou všichni čekali: moc jsme si to užily a těšíme se na další rok!
                                                                                                                              -sepsáno Ágou Špágou
 KLIK pro víc fotek z tábora :)

Žádné komentáře:

Okomentovat